Is het al vakantie?

Ik snuif de zuivere lucht in en glimlach terwijl ik naar college fiets. Het nieuwe jaar is weer begonnen en het is geweldig. Er is gewoon iets magisch aan een nieuw, leeg collegeblok en een agenda die niet gehavend is door het constante rondslepen ervan. Noem me maar een optimist, maar ik ben dol op het begin van het academisch/schooljaar. Niet alleen krijg ik weer mijn vrienden te zien, ik kan de kennis weer opsnuiven.
Oké, ik geef het toe, misschien komt het wel omdat ik heel erg weinig doe in de vakanties. Meestal verveel ik me alleen maar, terwijl ik rondschreeuw dat vakantie zo geweldig is en dat ik wou dat het langer duurde. In werkelijkheid heb ik zo’n drieduizend filmpjes op youtube gekeken en heb ik geleerd dat het best ongezond is om je kamer meer dan twee maanden niet te stoffen. Bovendien ben ik bijna vergeten hoe het is om te fietsen en doet mijn schouder altijd pijn na de eerste dag boeken dragen.
Gelukkig heb ik wel echt een leuke vakantie gehad. Misschien is het daarom maar beter dat deze weer voorbij is. Als ik alleen maar vakantie zou hebben, zou ik vergeten hoe leuk het is om weer te mogen leren en zou er niks bijzonders zijn aan al die foto’s die ik heb gemaakt op het strand en de uitjes die ik heb gemaakt.
Dan stap ik de collegezaal weer in. Het eindeloze maken van aantekeningen is weer begonnen en mijn stresshormonen ontwaken. Ik vergeet totaal mijn verveling van de afgelopen maanden en fluister tegen een studiegenoot: “Is het al vakantie?” Je weet niet wat je hebt, tot je het kwijt bent.

Advertenties

11 gedachtes over “Is het al vakantie?

  1. Eigenlijk was gisteren voor mij al de eerste schooldag, maar vandaag begonnen de lessen weer, en werd ik eraan herinnerd hoe erg ik Frans heb gemist deze vakantie. (niet.) Leuk geschreven, en leuk blog, trouwens. 🙂

  2. Toen ik nog op school zat en ik had tijdens mijn zomervakantie de meest coole schoolagenda gekocht, kon ik niet wachten tot de school weer begon zodat ik eindelijk mijn perfecte schoolagenda kon gebruiken.

    Na een week school vond ik mijn agenda helemaal niet meer zo bijzonder en verlangde ik hevig naar de eerst volgende vakantie!!!!!!! 😀

  3. Je hebt helemaal gelijk! Succes met je nieuwe schooljaar!
    School vind ik op zich niet heel erg, de toetsen daarintegen wel. Die nemen altijd zoveel stress met zich mee en helaas ben ik nogal gevoelig voor stress…

    Ik zelf kan het plaatje wel zien, dus ik weet niet precies wat ik eraan moet doen (;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s