De dichter in mij

Er heeft altijd een kleine dichteres in mij gezeten. Toen ik klein was en nog niet kon schrijven, verzon ik altijd liedjes (soms met werkelijke woorden, soms compleet onverstaanbaar). Het lyrische was er al vroeg bij. Tegenwoordig schrijf ik gedichten die ik durf te delen met anderen, niet omdat ik vind dat ik geniaal ben, maar omdat ik ze redelijk genoeg vind om aan mensen te laten lezen. Vroeger was dat niet zo, en met een reden. Blijkbaar was ik niet zo goed als ik hoopte. Nu is het echter heel leuk om terug te lezen wat voor creaties ik had (en hoe blij ik ben dat ik niet meer zo schrijf), zoals mijn eerste officieel opgeschreven gedicht uit 1999:

Kwijt
Ik ben iets kwijt,
maar ik weet niet wat.
Ik ben iets kwijt,
is het dat daar of dat?
Ik ben iets kwijt,
ik zoek keer op keer.
Ik ben iets kwijt,
maar ik zie het nooit meer.

En na het lezen van dit gedicht is het woord ‘kwijt’ ook zijn betekenis kwijt.
Verder schreef ik diepzinnige gedichtjes over basale menselijke emoties, cryptisch getiteld Boos, verdriet en natuurlijk de klassieker Lach. Inmiddels zijn er verschillende schriften en notitieboekjes vol. Misschien moet ik maar eens een remake maken van Kwijt, al is het natuurlijk moeilijk zoiets te overtreffen.

Hebben jullie nog oude schrijfsels waar je vrolijk van wordt?

Advertenties

19 gedachtes over “De dichter in mij

 1. Op de basisschool moesten wij al verhalen schrijven (Hoe leuk was dat!) en die heb ik allemaal bewaard. Ze zijn zo schattig! Maar niet eens zo mega slecht. Die verhalen bewaar ik ook zo lang mogelijk. Het is me veel te veel waard. Het was het begin van een gigantische schrijf liefde/hobby 🙂

 2. Er ligt bij mij op zolder een grote stapel schrijfblokken die helemaal volgeschreven zijn. Soms met lijstjes, tekeningen en soms zit daar ineens een reisverslag tussen van tig jaar geleden. Dan begin ik te lezen en ben dan zo een uur verder. Leuk hoor.

  Hoe zit het eigenlijk met je 50.000 woorden? Schiet het al een beetje op?

 3. ik heb ook nog schriftjes liggen van toen ik 14/15 jaar was en ik volop aan het schrijven was. Maar ik durf ze nog steeds niet aan iemand te laten lezen, waarom ik dat niet durf weet ik niet zo heel goed, ik voel me er gewoon echt zo ongemakkelijk bij whahahahahah!

 4. Eigenlijk ben ik nooit zo’n schrijver geweest, het enige wat ik wel heel veel geschreven heb zijn songteksten. En ik vind het zonde dat ik van de meesten niet meer weet wat de melodie was die erbij hoorde..

  (En ik vind het echt een ontzettend diep gedicht hoor! Ik denk niet dat je dat veel beter kan krijgen..)

 5. “En na het lezen van dit gedicht is het woord ‘kwijt’ ook zijn betekenis kwijt.” Lol. 😛

  Ik begon pas met gedichten schrijven in 2006 (op een paar sinterklaasgedichten na dan), niet lang voordat ik mijn weblog startte. Maar er zitten schattige dingen tussen mijn schrijfsels van de eerste maanden, bijvoorbeeld:

  Illusie

  Ik luisterde naar de geluiden van de nacht en hoorde hoe
  mijn oren me bedrogen
  met een scala aan locs die er niet konden zijn.
  Er zal dan ook niet veel van waar zijn maar toch is het zo
  zoals mijn oma die dement is
  al eens eerder zei.
  En zo voelde ik me toch nog enigszins begrepen.

 6. Ik had vroeger schriften vol met verhalen die ik geschreven had toen ik een jaar of 7/8 was. Ze gingen ook allemaal over hetzelfde: een basisschool in het bos waar allemaal dieren naar school gingen (egel, muis, uil, kip). In zekere zin schreef ik gewoon op waar ik toen mee bezig was: als het zomervakantie was, gingen de dieren uit het bos ook op vakantie, als we op schoolreisje waren geweest gingen egel en muis ook op schoolreisje, etc.

  Ik vind het zo jammer dat ik die schriftjes al jaren en jaren en jaren kwijt ben 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s