Daag me uit: Monopoly deel 3

Een tijdje geleden vroeg ik jullie hier om uitdagingen. Gek, vreemd, grappig, leuk, het maakte allemaal niet uit. Zo gaf Desi mij de opdracht om de straten van het Monopoly-spel op te zoeken. Om alle straten in één keer op te zoeken, bleek na een korte blik op het bordspel al onmogelijk, dus deze uitdaging komt in verschillende delen. Nu deel 3: Groningen.

Groningen is ver. Heel erg ver, zeker als je ook nog eens een trein neemt die vaker dan normaal stopt. Gelukkig werden Marcella en ik tijdens onze reis voor een groot deel vergezeld door een aardige jongen die koffie en eten verkocht (en die ons voor gek verklaarde dat we de straten van het Monopoly-spel bezochten). Na meer dan twee uur in de trein en heel wat Mariakoekjes later kwamen we aan in Grunn.

Ik was nog nooit in Groningen geweest, dus ik was blij verrast om te zien dat het weer een leuke stad was. Ik voelde me wel weer een gekke toerist toen ik foto’s maakte van de straatnaambordjes, maar het is een nobele taak die ik graag vervul.

Gelukkig waren de straten vrij makkelijk te vinden en hadden we nog tijd om lekker winkels te kijken en in een antiekwinkel een oude ansichtkaart van Groningen te kopen (de plannen voor de ansichtkaarten zijn gewijzigd, daar horen jullie na het Monopoly-avontuur meer van). Een antiekwinkel waar we overigens Elin tegen het lijf liepen, iemand die we nog nooit in werkelijkheid hebben ontmoet, maar die ons wel herkende. Mijn eerste gedachte: zit ik in een of andere Inception-film? Tweede gedachte: ben ik beroemd? Allebei niet waar (denk ik?), maar het was wel heel leuk.

Als bonus geef ik jullie nog een laatste straat mee, niet een die te vinden is op een bordspel, maar waarvan ik vind dat het eigenlijk wel zou moeten: het Tingtangstraatje.

Advertenties

25 gedachtes over “Daag me uit: Monopoly deel 3

 1. “het is een nobele taak die ik graag vervul” hahaha. Leuk geschreven 🙂
  Wel jammer dat we geen malle gifjes krijgen dit keer. Maar Tingtangstraatje maakt veel goed 😉

 2. Je hebt de opdracht volbracht, de Tingtangstraat zou er inderdaad op moeten. Laten we een nieuw monopoly spel maken met alleen maar dit soort plaatsen en plaatsnamen. Dan wil ik graag de Appelsestraat uit het plaatsje Appel op het bord hebben!

 3. Hahaha Tingtangstraatje, okéeeeeee.. En Akerkhof, hoe vaak ik daarom wel niet boos van tafel ben weggelopen tijdens Monopoly.. echt, er rust een vloek op dat ding voor mij.

 4. Nog bij “De drie gezusters” wat gedronken? Als student moet dat eigenlijk wel!
  Zag ik het nu. Goed of staat de Martinitoren scheef? Met. Het eens na voor de gemeente, daar kunnen ze rijk en bezocht van gaan worden?
  Heb je nog gekeken bij een makelaar wat een huis in de mnopolystraten nu moeten kosten? Zijn er overigens ook hotels of is dat een bedenksel van monopoly?
  Wat heb je toch leuke ideeën! Vrij reizen zeker?

  • Ik ben langs de Drie Gezusters gelopen en bewonderend ernaar gekeken, telt dat ook? 😛 De Martinitoren staat gewoon rechtop (jammer genoeg!). Ik heb er niet speciaal op gelet, maar niet elke Monopoly-straat heeft een hotel 😉
   En inderdaad, ik ben een vrolijke student die gratis mag reizen, dus ik maak er maar gebruik van, haha!

   • Tingtangstraatje. Van Tussen beide Markten tot Koude Gat. De naam wordt meestal in verband gebracht met het luiden van de klok aan de gelijknamige herberg (14e/15e eeuw) aan Tussen beide Markten als op de Vismarkt verse vis was aangevoerd. In

    1675 komt het straatje voor als Tymen (Tiemen) Tansstraatje (mogelijk de naam van een aanwonende). De klankverwantschap tussen beide namen is opmerkelijk. De klok is nog als gevelsteen te zien op de hoek Tussen beide Markten en Vismarkt.

    —-even voor je opgezocht. We drinken er nog aar één!

 5. Mijn ouders hebben een Engelstalige Monopoly dus ik heb geen idéé welke straten (of welke steden) er in de Nederlandse zitten, maar ik blijf het een awesome plan vinden om al die straten op te zoeken. Ik hoop dat de andere steden ook leuk zijn, Groningen vond ik zelf in elk geval de moeite waard!

 6. Groningen is fantastische stad. Ik was toevallig zaterdag met een schoolvriendin in Groningen. Leuke specialistische winkeltjes. Je moet zeker nog eens de Martinitoren beklimmen. Dan heb je een geweldig uitzicht.

 7. Leuke opdracht inderdaad! Zag hierboven iets staan in de reactie over een scheve martinitoren, dat schijnt wel te kloppen. De gemeente Groningen heeft jaren geleden inderdaad eens gezegd dat de toren zo’n 60 centimter scheef hangt en er wordt al jaren over gediscussierd of het nou echt zo is of niet.

 8. Ik ben ook een keer in Groningen geweest, maar het Tingtangstraatje heb ik gemist… Nu heb ik dus mooi een reden om ooit nog een keer de helse reis naar het hoge noorden af te leggen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s