Relatieperikelen

Ik houd ontzettend veel van mijn laptop. Ik houd ontzettend, belachelijk, walgelijk en bijna obsessief veel van mijn laptop. Het ding is al best oud en ik heb het twee jaar geleden voor honderd euro van een kennis van mijn vader gekocht. Het is zwaar en lomp en het lijkt totaal niet op al die schattige en lichte notebooks die je nu overal ziet. Mijn laptop is nog van de oude stempel en ik ben dol op hem/haar.
Je kunt je dus voorstellen dat ik heel erg schrok toen mijn laptop, ineens, uit het niets, uitschakelde. Zomaar. Zonder me te vertellen wat er aan de hand was. Als ik een probleem heb, vertel ik het mijn laptop, maar deze keer was er niets dan stilte.
Uiteindelijk ben ik zo’n vier uur bezig geweest met het laten afkoelen, heropstarten, scannen, nogmaals heropstarten, nog meer scannen, om eindelijk een blogpost te kunnen schrijven. Nog steeds heeft mijn laptop me niets laten weten over wat er aan de hand is en ik begin me te ergeren aan zijn/haar passief-agressieve gedrag. Maar ja, hoe begin je over zoiets? Misschien kampt mijn laptop wel met persoonlijke problemen. Wie ben ik om hem/haar erover te ondervragen?
Ik overweeg om in relatietherapie te gaan. Dit is duidelijk geen gezonde relatie, niet alleen omdat ik en mijn laptop iets te vaak bij elkaar zijn, maar ook omdat ik de enige ben die praat over mijn gevoelens.
Weten jullie nog een goede therapeut?

Advertenties

21 gedachtes over “Relatieperikelen

  1. Hm, lastig verhaal. Het is wel duidelijk dat hem iets dwars zit, maar hij wil er niet over praten. Ik zou hem nog een kans geven en dit even door de vingers zien.

  2. Misschien wat extra voeding, een lekkere schoonmaakbeurt of iets nieuws aan hem cadeau doen. Misschien dat dit jullie relatie wel een oppepper geeft?

  3. Hmmm… ik zou toch proberen eens een goed gesprek met hem te beginnen. Jullie kennen elkaar al zo lang dat hij vast wel zijn problemen aan je wil vertellen.

  4. Het kan dat er heel erg veel stof in zit. Of een van de onderdelen is gewoon kapot, dat is het kutte aan laptops die kun je dan minder makkelijk vervangen.

  5. De software updaten? Virus scannen? De harde schijf defragmenteren of de accu opladen cq. vervangen.Of bij jezelf te rade gaan…wat deed ik als laatste handeling op mijn lieve apparaatje en heb ik wel goed afscheid genomen?
    Succes!

  6. Aah 😦 Mijn accu heeft het vorige week ook begeven. De 3e in 15 maanden, gelukkig had ik er nog garantie op! Zal wel door de warmte komen, dat laptops gek gaan doen. Misschien wil die van jou gewoon liever buiten bij het zwembad liggen, met een parasolletje boven z’n bolletje? πŸ˜‰

  7. Hihi, ik weet alleen een therapeut waar je niet heen moet gaan. Onze laptop zag namelijk groen en geel en paars, meneer zei: niks aan de hand, alleen een mentaal opknapbeurtje nodig. Die man dus de welnessspecialist uitgehangen, maar geholpen heeft het niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s