De queeste van de IKEA

Er waren eens twee vriendinnen die samen op een queeste gingen. Het was de queeste naar de IKEA en het doel was om stoelen te vinden. Maar eerst moesten de vriendinnen wat hindernissen overwinnen en leerden ze de ware betekenis van vriendschap.
Het begon toen de vriendinnen op hun fietsen, ik bedoel paarden, op weg gingen naar het rijkdom IKEA. Al gauw bleek het paard van Karlijn mank te lopen en moesten zij op zoek naar een paarden…maker. Ze dachten het probleem zelf op te kunnen lossen met een huishoudelijk hulpmiddel en klopten aan bij een willekeurig huis. Zij wisten niet dat het huis van een goede fee was! De goede fee hielp de vriendinnen met haar toverkrachten en zond de jonge vrouwen al gauw op weg, maar niet voordat ze nog even hun handen konden wassen. Ze waren de fee eeuwig dankbaar.
Vervolgens werden de vriendinnen geplaagd door twee trollen, die smakelijk naar de meisjes keken, alsof ze voer waren in plaats van mensen. Gelukkig hadden ze de trollen snel afgeschud, maar toen bleek dat hun weg versperd was! De vriendinnen moesten een lange tocht afleggen, door een donker bos en ze waren ervan overtuigd dat ze de weg kwijt waren geraakt, tot ze in de verte het rijkdom IKEA zagen liggen. Zij wisten niet dat hier hun ware tocht pas begon…
De vier magische stoelen waren al gauw gevonden, maar ze moesten ook nog naar het rijkdom van Karlijn gebracht worden. De weg naar huis was lang en zwaar. De paarden konden de zware stoelen (zwaar van de magie, natuurlijk) niet altijd aan en door de harde wind vielen de vriendinnen dikwijls bijna van hun vervoer. Toch redden zij het tot het rijkdom terug en kon de ware magie van de stoelen beginnen.
En ze leefden nog lang en gelukkig (en met een beetje spierpijn).

Advertenties

18 gedachtes over “De queeste van de IKEA

 1. Dit is echt zoiets wat ik mezelf ook wel zie beleven, gelukkig woon ik vlakbij het rijkdom IKEA en zou ik dan gewoon kunnen lopen (maar dan is de uitdaging natuurlijk weg, haha). Maarre, was er geen huifkar in de buurt, waar de vriendinnen de stoelen achterin konden leggen, of trollen die (gratis) konden helpen met dragen 😉

 2. Wat handig dat je het tegenwoordig
  voor een redelijke prijs kunt laten bezorgen
  Ook het inelkaarzetten doen ze
  voor een vergoeding
  Maar dan zit het ook tenminste!
  En zien ze zelf hoe omplex het was en dat je schroeven overhoudt!

  • Ja, dat is inderdaad handig, maar we zijn arme studenten en we hadden een vrije middag over 😉 En dit is toch een stuk gezelliger dan alles laten bezorgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s