Hoe schrijf je een blog: de basisprincipes

1. Wees coherent. Of zo.

2. Ga geen halve midblogcrisis doormaken terwijl er mensen lijken te zijn die van je blog genieten. Dat is heel erg dom, oké?

3. Aan de andere kant is het wel slim om te schrijven over dingen waar je van geniet en niet alleen dingen die andere mensen leuk zullen vinden. Uiteindelijk weet je niet wat mensen leuk zullen vinden, behalve dat iedereen het erover eens is dat filmpjes van katten en hamsters ZO SCHATTIG zijn.

4. Maak heel veel tijd vrij naast het schrijven om je stukken na te lezen en de haren uit je hoofd te willen rukken omdat het nét niet is wat je eigenlijk wilde bereiken. Dit zal vaker voorkomen als je een enorm zeurderige perfectionist bent die tegelijkertijd niet weet wat ze wil bereiken.

5. Lees andere blogs en huil over hoe die blogs veel beter zijn dan jouw blog ooit zou kunnen zijn, omdat je geen schrijftalent hebt en omdat iedereen toch veel beter en succesvoller en leuker is dan jij. En herinner je die ene keer toen je echt heel onaardig was tegen iemand en vertel jezelf dan dat je het helemaal niet verdient om succes te hebben met je kloteblog.

6. Vrolijk jezelf na stap 5 op met slecht voedsel en de eerdergenoemde filmpjes van katten en hamsters.

7. Schrijf niet te persoonlijk, niet te afstandelijk, niet te grappig, niet te verdrietig, niet te zakelijk, niet te informeel, niet te lang, niet te kort, niet te serieus, niet te slecht, niet te goed, niet te mooi, niet te rommelig, kortom, schrijf niet als je je ego niet uit kunt zetten.

8. Vraag andere mensen om tips en raak gefrustreerd als die mensen niet zeggen dat je blog al perfect is.

9. Prent jezelf in dat, ook al heb je geen flauw idee wat je aanmoet met die blog van je en die lezers die ook nog iets lijken te verwachten, je tenminste nog in bed kan liggen met de deken over je heen zodat alle moordenaars en inbrekers en de rest van de grote boze buitenwereld niet bij je kunnen komen. Dat laatste is echt waar.

10. Schrijf een stel basisprincipes om jezelf eraan te herinneren dat er niet zoiets bestaat als basisprincipes en dat dit je eigen pagina is en wat kan jou het nou verdomme schelen wat andere mensen van je blog denken? Eigenlijk heel veel, maar doe maar net alsof het je helemaal niks doet.

Advertenties

18 gedachtes over “Hoe schrijf je een blog: de basisprincipes

  1. Inlijsten en naast je computer ophangen! Ik heb zelf vooral last van het enorm zeurderige perfectionist die niet precies weet wat ze wil bereiken zijn en dan is er eigenlijk altijd te weinig tijd, haha.

  2. Ik ben nieuw op je blog en maak nu toevallig zelf een proces door waarin ik nadenk over wat ik met mijn blog wil en welke ontwikkeling ik mijn blog wil laten doormaken. Jouw tips om vooral te schrijven over wat je zelf leuk vindt en van je eigen basisprincipes uit te gaan, spreken mij het meest aan. Dit is mijn eerste, maar zal niet mijn laatste bezoekje zijn aan jouw blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s