Hoepelen en dubbellevens

Op een mooie avond kwam ik thuis en toen zag ik het: een pakketje. Maar niet zomaar een pakketje. Het was een perfecte cirkel met karton eromheen. Ik maakte een sprongetje, knipte mijn pakketje open en daar lag hij dan. Mijn prachtige hoepel.

Limoentje had een tijdje geleden een winactie. Laat weten waarom je de hoepel wilt en de beste reden wint de hoepel. Ik moest natuurlijk vertellen over mijn minikamer en het feit dat ik nooit iets atletisch in mijn kamertje kan doen zonder iets te slopen. Spoiler: ik won. Ik mocht bij HoopHolland en hoepel uitkiezen en ik koos voor een mooie roze met groen.

Het is een klein wonder dat ik wel kan hoepelen in mijn kleine kamer. Sterker nog, het gaat heel goed. Ik ben overigens een natuurtalent wanneer het gaat over hoepelen. Laat ik het zo zeggen: als het een Olympische Sport zou zijn, dan zou ik praten over hoe ik naar de Olympische Spelen zou moeten met mijn hoepel.

Maar toen kwam het probleem. De hoepel zakte naar de grond en ik keek om me heen. Waar moest ik de hoepel laten? Het is nu niet bepaald een klein ding, zeker niet vergeleken met de kinderhoepels die je altijd ziet. Gelukkig heb ik plek achter een gordijn, zodat het niet opvalt dat ik een dubbelleven leid als hoepelheilige.

En zo kwam het dat ik zeven uur ’s ochtends in mijn pyjama stond te hoepelen en te lachen en mijn heupen aan het draaien was. En wat blijkt volgens zeer betrouwbare bronnen op het internet die ik via Google gevonden heb? Hoepelen is hartstikke goed voor je! En, nog beter, mijn innerlijke kind is nog nooit zo blij geweest. Met andere woorden: ophoepelen allemaal. De grap moest gemaakt worden.

Advertenties

15 gedachtes over “Hoepelen en dubbellevens

  1. Me hartje hoepel! Ik heb een roze met grijze, en hij is superleuk! 😀 Die van mij staat gewoon tegen de muur aan 😉 Mijn huisgenootje vindt ‘um ook wel heel leuk… Foto’s pliezz?

  2. Leuk dat je een hoepel hebt. Ik doe het inmiddels al 9 jaar, en heb al zeker tien hoepels met water versleten. 😛 Heb er ook nog mee op vrije podia op schoolfeesten, voor een camera (voor een werkstuk) en op een camping gestaan. Ik doe aan hoopdancen, dat houdt in dat je danst met je hoepel en het rond je hele lichaam doet. 😀 En ja, het is erg gezond, hartstikke leuk en gevarieerd, vind ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s