Verzin een titel en win 5000 pseuro!

Het hoofd en het hart gingen altijd samen naar het café, genaamd ‘Lichaam en Geest’, waar de muren vol hingen met foto’s die helemaal nergens op sloegen. De eigenaar van het café noemde het ‘artistieke expressie’, waar het hart zich helemaal in kon vinden en waar het hoofd een beetje van in de war raakte.

Ze sloegen vele malen vele drankjes achterover, tot laat in de nacht pratend over hun verschillende visies op het leven. Eindeloos lang konden ze het erover hebben en nooit kwamen ze er eens uit. Je kent hun argumenten al, want je hebt ze al vele malen gehoord. Natuurlijk begrepen ze elkaar wel, maar het was veel leuker om tegen elkaar in te gaan en te discussiëren tot hun geld op was en hun bloed vol met alcohol.

Soms zaten ze niet aan de drank, maar aan de koffie. Dilemma’s. Levensvragen. Gevoelskwesties waar het hoofd zich mee moest bemoeien. Ze bleven dan op en debatteerden met elkaar als politici, terwijl ze eerdere zaken erbij haalden alsof ze advocaten waren. Uiteindelijk moest de eigenaar hen eruit gooien, dan was het sluitingstijd, en zelfs dan probeerden ze op straat nog even het laatste woord te krijgen.

Ze kwamen er altijd uit, het hart en het hoofd. Het kostte misschien wat tijd soms, maar geen vraag was groot genoeg. Uiteindelijk bleek het geen kwestie van discussie te zijn, maar ging het meer om welk van de twee het hardst kon roepen. Wanneer een van de twee de kwestie heel belangrijk vond, werd die er nooit rustiger op.

En als het lastig werd, konden ze nog altijd gewoon ouderwets een potje vechten.

Advertenties

6 gedachtes over “Verzin een titel en win 5000 pseuro!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s