Hoe te leren leven met de onbegrijpelijkheid van de dingen

Word verliefd op een boek. Neem het boek overal mee naartoe, zodat de randen van de pagina’s beginnen te krullen en te rafelen. Onderstreep zinnen en woorden met een zwarte pen en stop briefjes tussen pagina’s die je hart doen overstromen.

Word verliefd op een personage. Fantaseer over het personage, stel diegene voor als een echt persoon dat voor je staat, leeft, droomt. Bedenk dat diegene je beste vriend is en met je dronken wilt worden. Denk je in dat je ruzie maakt met het personage en de pijnlijke stiltes en excuses achteraf.

Schrijf erover.

Ren weg van je problemen. Spendeer talloze uren op het internet op zoek naar het ene antwoord op die ene vraag waar geen antwoord op moet komen. Verstop je tussen middelen, mensen, smoesjes. Ren weg van je problemen om daardoor in de armen van je problemen te vallen.

Luister naar muziek. Val voor een stem of een nummer of een tekst. Houd de muziek in je achterhoofd terwijl je door de kou fietst en je handen vuurrood worden. Luister hetzelfde nummer zo vaak dat je elke ademhaling uit je hoofd kent en je ’s nachts wakker wordt door het geluid van gitaarspel op de achtergrond.

Word boos. Maak dingen kapot. Krijg spijt van dingen die je hebt gedaan toen je boos was. Leer ervan.

Maak vrienden. Maak de beste vrienden die je ooit hebt gehad, het soort vrienden dat je kleinste gezichtsuitdrukkingen kan lezen en je favoriete eten kent, niet omdat jij het hen hebt verteld, maar omdat ze het weten. Probeer hen aan het lachen te maken en wees tevreden met de kleinste aanwijzing van een glimlach.

Slaap veel.

Probeer niet te begrijpen.

Advertenties

10 gedachtes over “Hoe te leren leven met de onbegrijpelijkheid van de dingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s