Oh god, oh god, oh god

Ik heb een absolute hekel aan de kapper. Praatjes over mijn studie (ik denk eraan om “nee, ik weet niet wat ik met mijn studie wil gaan doen” kaartjes te maken. Geïnteresseerden?), het is altijd net iets te kort en uiteindelijk kom ik thuis met mijn haar zo geföhnd dat ik op een poedel lijk. Daarnaast is het vaak zo dat alleen mijn pony te lang is, terwijl de rest er nog mee door kan. En daarom besloot ik gisteren om mijn eigen pony te knippen.

Daar stond ik dan, met de schaar in mijn handen, een miniatuurkammetje en de moed was in het doucheputje verdwenen. Terwijl ik de eerste pluk haar pakte, was er nog iets in me dat protesteerde. Toen ik de schaar erin zette, had ik maar één gedachte: “Oh god, oh god, oh god, oh god…” En toen knipte ik de eerste pluk af.

Je eigen haar knippen is doodeng, maar ook best geweldig. Ik hoef met niemand te praten en daarnaast beslis ik zelf wat ik wil doen. Meestal komt het er toch op neer dat ik niet tegen de kapper durf te zeggen dat ze mijn hele haar verpest, omdat ik haar niet wil kwetsen. Zo lief ben ik. Dus toen ik eenmaal aan het knippen was, maakte het me minder uit hoe het resultaat eruit zag. Ik vond het stiekem heel erg leuk.

Hier zijn een aantal dingen die ik heb geleerd: 1) Een lijn aanhouden is moeilijker dan ik had gedacht, 2) Houd je hoofd boven de gootsteen en 3) Nee, je weet niet wat je doet en je moet er maar in meegaan. En die laatste is toch even onverwacht levensadvies.

Uiteindelijk ziet het er prima uit en ben ik best tevreden over mijn eigen knipkunst. Op het ene moment na waarop ik me bedacht dat ik mijn hele haar kort kon knippen, is er niks bizars gebeurd en nu hoef ik voorlopig niet naar de kapper. Het enige wat ik hoop is dat ze me niet vragen welke Parkinsonpatiënt mijn pony had bijgeknipt, want dat zou een beetje gênant zijn.

Advertenties

13 gedachtes over “Oh god, oh god, oh god

 1. Ik heb tegenwoordig een kapper waarbij ik binnen 6 weken even binnen kan lopen om de pony bij te laten werken. 😀

  :(Meestal ben ik een week te laat en ga dan zelf aan de knip. Ik doe dat al een jaartje of 30. Tegenwoordig zijn mensen meer verbaasd wanneer mij pony recht zit dan wanneer hij scheef is. Wow, ze is naar de kapper geweest.

 2. Hahaha, zo dapper! Ik scheet al in mijn broek laatst toen de kapster mijn haar ging knippen.
  En ja, die gedwongen gesprekjes zijn ZO irritant. Toen ik in de brugklas zat (long, long time ago) vroeg de kapster op welke universiteit ik zat… hé props voor je leeftijdsinschattingsvermogen sgatjuh!!

 3. Ha, ik knip mijn haar ook meestal zelf (uit geldgebrek, trouwens, die blatende kappers kan ik nog wel aan). Ik heb het ook een paar keer helemaal kort geknipt, verbazingwekkend hoe makkelijk dat ging. Maar: als het mis gaat, gaat het ook goed mis, kan ik je vertellen. Kan geen geföhnde poedel tegenop…

 4. Haha, herkenbaar! Mijn pony knipte ik sowieso al zelf bij, maar laatst heb ik ook zelf de schaar gezet in mijn lange lokken 😉 Ging prima en dan hoef ik niet op hete kolen in die kapperstoel te zitten 😉

 5. Ik begin niet aan mijn eigen pony (wij noemen dat overigens altijd frou-frou).
  Ik heb heel steil haar, behalve vooraan. Dat haar wil om de een of andere obscure reden alle kanten opspringen. Als het te kort gesneden is, is het héél moeilijk plat te krijgen en zelfs als het dan even goed ligt, springt het een paar uur later weer links en rechts. Gelukkig mag ik mijn frou-frou voor niets laten bijknippen bij de kapster – die trouwens een heel lieve madam is. Eigenlijk ga ik heel graag naar de kapper, haha 😀

 6. Maar niets kan op tegen het net-naar-de-kapper-geweest-gevoel. Ook al ziet niemand dat je haar 2 mm korter is… voor je gevoel ben je weer helemaal vernieuwd!

 7. Ik heb er ook echt een hekel aan om naar de kapper te gaan, maar ik moet haast wel, want ik heb ontzettend dik haar, dus als ik het niet regelmatig laat uitdunnen gaat het in een soort ‘opgeblazen pyramide-vorm’ groeien en dat is extreem lelijk xD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s