Likes, likes, likes

Het internet is een grote bal van oneindig vermaak. Van pop-ups die je niet aan je moeder zou laten zien tot filmpjes die je leven veranderen (al is het maar voor een paar minuten), alles is er te vinden. Ook als je wilt zien hoe mensen eigenhandig hun leven vernietigen met belachelijke challenges, is er genoeg op Youtube om je een aantal dagen bezig te houden. Natuurlijk kent iedereen wel de Harlem Shake, waarbij mensen dertig seconden dansen op een liedje wat toevallig ook maar dertig seconden uit te houden is, of de Cinnamon Challenge, waarbij men ongezonde hoeveelheden kaneel naar binnen werkt.

Maar er zijn ook minder onschuldige dingen te vinden (al schijnt het werkelijk slecht te zijn om een hele eetlepel kaneel naar binnen te schuiven). Zo heb je de ‘Tampon Girl’, die, jawel, haar gebruikte tampon er zo smakelijk uit vond zien dat ze daar maar aan heeft zitten zuigen, of de ‘Condom Challenge’, waarbij mensen een condoom via hun neus naar binnen snuiven en die vervolgens weer uit hun mond trekken. Waarom? Al die views en likes zijn het blijkbaar echt waard.

Wat ik niet helemaal begrijp is wat er zo geweldig is aan internetberoemdheid dat mensen hun kansen op een normale baan (en een normaal leven, want achter al die views zitten mensen die je daarna kunnen herkennen) zouden willen opgeven. Is het allemaal zo mooi om ergens van herkend te worden? Gaat dit om beroemd zijn of om iemand zijn?

Gelukkig zijn er ook veel prachtige dingen te vinden en daar houd ik me maar aan vast wanneer ik weer eens langs een nieuwe vreemde ontdekking kom. Ik herinner mezelf eraan dat er veel meer mensen zijn die geen idiote dingen uploaden dan de mensen die dat wel doen en dat we nog altijd gezond verstand bezitten. En hé, de mensen zonder dat verstand zorgen wel voor de interessantste gespreksonderwerpen (en blogjes!).

Advertenties

14 gedachtes over “Likes, likes, likes

  • Oh God… ik ben nog aan t kokhalzen… ieh!
   Maar idd, vervelen hoeven we ons niet en iemand van zn chagrijnige bui afhelpen werkt heel goed met alles wat te vinden is op YouTube.
   Leuk stukje!

  • Ik heb het geprobeerd te kijken, maar er is dus ook een stukje dat ze de tampon eruit haalt (al zie je dat niet gebeuren, het is net buiten beeld) en dat vond ik eigenlijk al genoeg om weg te klikken. Yikes.

 1. goedemorgen zeg.. iejw bah jakkie gatver de gatver…
  maar eerlijk; nu moet ik dus op zoek naar tampon girl he..
  bedankt daarvoor..
  mensen zijn gewoon aandachtsgeil denk ik
  en freaks zijn boeiend
  dus zolang mensen ( zoals ik) al walgend maar toch, de filmpjes bekijken van bv tampon girl en hun reacties hierop filmen zullen deze twisted minds filmpjes blijven maken.
  maar wat je al zegt… zit het even tegen, kun je tenminste zeggen: ik ben niet tampongirl!
  wat ik wel storend vind is dat er laatste tijd zoveel filmpjes met een absurde hoeveelheid geweld voorbij komen op facebook. laatst zit ik tijdens mijn bammetje met pindakaas gewoon te kijken hoe een man zichzelf met een enorm zwaard in zijn rug slaat. facebook verwijderd deze plaatjes niet.. beetje raar want pornographische beelden worden wel verwijderd ( en die kan ik dan weer net iets meer waarderen 😉 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s