Gekmakende gedachten

Door mijn nieuwe, wetenschappelijk geteste slaap-waakritme van laat slapen, laat waken (de wetenschappelijke testen waren overigens niet zo positief), heeft mijn brein de nieuwe gewoonte opgepakt om ’s avonds laat dingen te gaan overdenken. Niet over dingen die echt belangrijk zijn, zoals mijn favoriete theesmaak en wat ik de volgende dag voor ontbijt zal nemen, maar onderwerpen die werkelijk nergens op slaan.

Bijvoorbeeld: wat als stotterende mensen gewoon een storing in de Matrix zijn? Of: waarom dragen we niet allemaal gewoon pyjama’s in het dagelijks leven? Of: is er een plek waar mensen heen kunnen gaan om gewoon even een hond of kat te knuffelen?

Je snapt het. ’s Avonds laat valt er een barrière weg die mijn hersenen de hele dag omhoog hebben gehouden om te voorkomen dat ik gekmakende gedachten heb. Misschien komt het doordat ik moe ben, misschien omdat het onmogelijk is om de gekte zo lang binnen te houden. In ieder geval is het een feit dat ik vaak midden in de nacht naar het plafond lig te staren en me afvraag hoeveel mieren er precies zijn.

Je zou zeggen dat de oplossing is om vroeger naar bed te gaan, maar niets is minder waar, trouwe lezer. Dat zorgt er alleen voor dat ik langer de tijd heb voordat ik in slaap val. De enige manier om er mee om te gaan, dus, is om het te delen met mensen en te hopen dat ik niet wordt opgesloten in een kliniek.

Advertenties

11 gedachtes over “Gekmakende gedachten

 1. In China kun je gerust in je pyjama de straat op, genoeg winkelverkopers die zo in hun winkels staan (of slapen, kunnen ze ook overal, haha). Oh, en in Twente is volgens mij een plek waar je heen kunt gaan om ezels te knuffelen. Zo gek zijn jouw gedachten dus niet 😉

 2. Wieh! Nicole is terug! Enikhebinderdaadietsmetmijnhaargedaanwatliefdatjehetopmerkt;).

  Overigens: ik kan je aanraden geen antwoord te zoeken op je mierenvraag. Wakker liggen omdat je je afvraagt hoeveel mieren er zijn, is véél beter dan wakker liggen omdat je een idee hebt van hoeveel mieren er zijn. Waarom je wakker zou liggen omdat je een idee hebt van hoeveel mieren er zijn? Nou, om maar wat te noemen: http://www.cals.ncsu.edu/course/ent525/close/SlaveAnt.html.

  “Slavemaking Ants are helotistic, meaning they oppress another species of ants into sustaining their colony. (…) If the colony moves to a new location the slaves carry their masters, one by one, to their new home. (…) Other variations on these hostile takeovers include one South American species whose workers secrete a chemical on a host colony that causes the ants of the host colony to evacuate the nest. In their haste to leave, pupae will be left behind. These developing ants are then taken back to the slave maker nest. Another variation is in a European species that attacks ants that are significantly larger in size. The queen invades a nest by clinging on the rightful queen and slowly chokes her to death.”

  Brr :(.

 3. Wij lassen regelmatig pyjamadagen in. Zorg er wel voor dat je voldoende eten in huis hebt, want hier kijken ze je wel aan wanneer je in je betty boop broek richting winkel loopt.

 4. Hhaha overdag pyjama’s, prima idee. Nog beter: onesies naar werk of school 😛
  En Matrix is een geniale film. Alleen deel 1 dan. En daar hadden ze het wat mij betreft bij moeten laten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s