Uit het leven van een fitgirl

De fitgirl wordt ruw gewekt uit een diepe slaap waarin al haar spieren hersteld zijn. Het is 5:30.
“Verdomme”, fluistert de fitgirl. Ze wil om 7:00 uur stipt in de sportschool zijn. Voor die tijd moet ze nog een smoothie bowl maken. Ze gooit een banaan met wat blauwe bessen en sojamelk in de blender. Er komt een mooi paars goedje uit. Dit gaat in een kom. Maar dat is niet alles. In nette stroken gooit de fitgirl er nog wat overheen: acaibessen, chiazaadjes, mulberries, cacao nibs, en plakjes banaan. Ze weet van de helft niet wat het doet, maar het ziet er mooi uit. Ze legt nog wat van de bessen en zaadjes om de kom en maakt er een foto van. Contrast en helderheid aanpassen. Perfect. Ze post het op Instagram.

De smoothie bowl is niet te vreten. Maar het moet maar.

Wanneer de fitgirl aankomt bij de sportschool, voelt ze zich al iets wakkerder. Ze heeft haar haren in een mooie paardenstaart gedaan en lichtjes haar eyeliner en mascara aangezet. Nou goed, en wat oogschaduw. En een beetje poeder. Niet teveel natuurlijk. Ze doet wat oefeningen om warm te worden en begint daarna met de krachttraining. Ze voelt zich al beter. Ze blijft denken aan haar #transformationtuesday foto’s. Dat motiveert. Straks eet ze een gekookt ei op twee crackers met gerookte kip. Haar maag rommelt.

Als ze klaar is met sporten, pakt ze haar telefoon. Haar smoothie bowl heeft 32 likes. Nu bewerkt ze een van de foto’s die ze had gemaakt voor het sporten. Ze had in een foto duidelijk de verkeerde hoek; het leek net alsof ze vet had. Dat kan echt niet. Na het bewerken schrijft ze nog even een tekst eronder: “7 am workout op de maandag, woehoe! Ik heb er weer zin in vandaag! Lekker knallen en gáán! Jullie ook, #fitfam? Fijne dag, liefjes!” Spierbalemoji, spierbalemoji, zonemoji. Ze voegt nog wat hashtags toe en post de foto.

Godzijdank is het klaar voor vandaag. Eindelijk kan ze op de bank gaan liggen.

Advertenties

3 gedachtes over “Uit het leven van een fitgirl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s