Winter is coming

December komt eraan. We zetten ons allemaal schrap voor alles wat slecht is aan de komende maanden: de kou, de ‘eind van het jaar’ overzichtslijstjes, de inauguratie van Donald Trump, en midden in de nacht wakker worden omdat een stel veertienjarigen nitraten af staat te steken in de straat naast je. Het helpt ook niet dat we de zon alleen maar kunnen zien als we het opzoeken op Google Images. Ik wist niet eens dat ik nog bleker kon worden dan ik al was, maar inmiddels zie ik eruit als Nosferatu.

Ja, we hebben het allemaal een beetje moeilijk de laatste tijd. Maar laten we het van de positieve kant bekijken. Het is koud, dus drinken we meer thee. Meer thee betekent meer theezakjes waar vragen op staan en dat betekent dat we niet meer ongemakkelijk met onze vrienden hoeven te zitten terwijl we denken aan onze smartphone. We hebben eindelijk gespreksonderwerpen! Goddank voor Pickwick! Hoe hadden we anders kunnen dealen met sociale situaties?

Niet alleen dat, Pickwick leidt ons allemaal heel slim af van het probleem waar we ons iedere winter gedwongen mee bezig moeten houden, ook al ligt de oplossing al eeuwen voor onze neus: jawel, de zwarte Piet-discussie! Gelukkig hoeven we ons niet meer bezig te houden met de mogelijk verschrikkelijke mening van onze naasten, want we hebben theezakvragen! Je hoeft niet meer te zeggen “maar het heeft een duidelijke en aangetoonde racistische achtergrond, dus waarom is dit überhaupt nog een issue?”. Nee, in plaats daarvan vraag je, “zeg, zou je liever voor een dag koning zijn of voor een dag weer kind?”. Of je zegt zoiets als, “oh, die stomme Pickwick vragen weer. Moet je deze horen…”, waarna je alsnog in gesprek raakt over de vraag.

Het is duidelijk dat de theevragen ons veel leed besparen. Bovendien zijn we gezellig aan het theeleuten en hoeven we niet op Facebook te kijken om te zien dat weer een of andere beroemde witte man Sylvana Simons heeft uitgemaakt voor iets racistisch, om vervolgens zijn slappe excuses aan te bieden. Je hoeft niet boos te worden om de Facebookcomments van Ria, of Henk, of Johan, of ZWARTEPIETMOETBLIJVEN, waarin ze stellen dat Nederland “kapot gaat” omdat iemand racisme en discriminatie aan de kaart stelt. Dat alles wordt voorkomen door de domme vragen van Pickwick, en we zijn er allemaal dankbaar voor.

Advertenties

2 gedachtes over “Winter is coming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s